Om oss

Föreningen Sömnlös24H som arrangerar Lida Löparfestival består av Thomas Lummi och Roger Nilsson.

Föreningens historia går tillbaka till år 2010 då den bildades, men redan kring år 2002 så funderade Thomas på att arrangera ett marathonlopp i Hammarbybacken. Det dröjde till år 2010 innan Roger övertygats om den briljanta idén att låta folk få springa upp och ned i Hammarbybacken. Som om det vore någonting konstigt.

Faktum är att Roger redan tidigare hittat på en tävling i Hammarbybacken, med det passande namnet Rogers Bergstävling, RBT.

Eftersom både Thomas och Roger är med i Stockholm Långdistansklubb, SLDK, så arrangerades RBT således av SLDK. RBT arrangeras fortfarannde av SLDK, tre gånger per år om allt funkar som det ska. Totalt har RBT arrangerats över 30 gånger, med som flest nästan 60 deltagare. Rogers Bergstävling är en klassisk träningstävling i Stockholm.

2010 arangerade Thomas och Roger RBT-maran, som man kan läsa om här. Det var 22 varv i backen och inte 5 som vanliga RBT. Succén var ett faktum!

Året därpå bytte tävlingen namn till Hammarby Alpin Marathon, som man kan läsa om här.

Eftersom folk vill utmana sig själva lite mer nu för tiden så arrangerar vi sedan 2014 en ultramaratontävling i Lida, med det orginella namnet Lida Ultra Marathon. Hur som helst så är det 54 km och 89 km som man kan vara med i. Från och med 2017 så ingår dessa distanser i Lida Löparfestival. Hemsidan för Lida Ultra Marathon kommer att fasas ut under 2017 i och med att de ingår i Lida Löparfestival.

Sedan är 2014 så arrangeras även Lida CX, ett cykellopp a´la gravelroad. På svenska heter det grusväg...så vi säger väl grusvägsrejs?

 

Anledningen till att föreningen bildades var egentligen att vi skulle arrangera en 24 h mtbtävling. Då det blev för oss övermäktigt så gav vi konceptet till Mattias Handley som under ett par år arrangerade Sömnlös i Rudan. Vi tog tillbaka konceptet när han kroknat , men lyckades inte med "sömnlöscombacken i Rudan".

 

Istället blev det Lida 24 H MTB, som vi arrangerade för första gången 2016. Vi spinner vidare på det och ska göra det ännu bättre under 2017.

 

Man når oss på:

Thomas Lummi, thomas@somnlos24h.se

Roger Nilsson, roger@somnlos24h.se

Copyright @ All Rights Reserved