Information/PM

Information

Lida Löparfestival, arrangeras lördagen den 20 maj 2017. Det är ett löpevenemang vid fantastiskt vackra Lida friluftsgård i Botkyrka kommun, ett par mil söder om Stockholm.

Föreningen Sömnlös24H arrangerar Lida Löparfestival, där man kan välja att springa allt mellan 8 km och 89 km. Det finns även en klass för barn på 800 m.

Det fiffiga med löparfestivalen är att start och mål är på samma plats, oavsett om man springer 0.8 km eller superlånga 89 km. Det blir en löparfest utan dess like!

Det handlar om tre olika typer av varv: 0.8 km har en egen slinga, liksom 8 km. De övriga distanserna, dvs 18, 36, 54 och 89 är en varvbana där man springer ett, två, tre eller fem varv.

Allting kommer att vara tydligt markerat med pilar och snitselband.

 

Ett PM för löpare kommer att tas fram när det börjar närma sig tävlingsdags. Informationen på denna sida räcker gott så länge.

Datum: 20 maj 2017

Innan du startar: Deltagande i Lida Löparfestival sker på egen risk. Vi avråder från start om det finns

sjukdomssymptom. Vi ber dig känna efter ordentligt om du är fullt frisk och inte har några

medicinska hinder för att starta.

Starttider: Kl 08.00 för 18, 36, 54 och 89 km. Springer man 8 km startar man 5 minuter senare. Barnen som springer 800 m startar 5 minuter efter 8 km-löparna.

Anmälan: Klicka under fliken Anmälan

Start och mål: Ca 200 m från gården

Nummerlappsutdelning: I samband med avprickning delas nummerlapp ut. Nummerlappsutdelningen sker vid start- och målområdet som kommer vara öppet från ca kl. 07:00.

Efteranmälan På tävlingsdagen är detta möjligt, om inte det är fulltecknat. Detta till en extra kostnad av 200 kr mot ordinarie startavgift. Kontant eller via Swish. Se mer detaljerad information under fliken Anmälan

Omklädning före start: Omklädning sker vid Lida friluftsgård. Det finns omklädningsrum för damer resp. herrar.

Byte av sträcka: På vissa tävlingar kan man under tävlingens gång byta distans, till en kortare distans. Så även i denna tävling. Det vill säga, är man anmäld till 89 km men känner att det inte funkar så kan man byta till 54 km om man meddelar det till sekreteriatet.

I resultatlistan blir man då placerad sist, och jämförs då med andra som bytt distans.

Det går däremot inte att byta från 54 till 89 km. OBS att detta endast gäller ultradistanserna. Det går inte att byta från 36 till 18 km.

Service: Varvet är ca 17,9 km och har 2 st. vätskekontroller per varv där vi serverar vatten, sportdryck, bullar, bananer och gurka.

Banan: Banan är tuff med en hel del backar (höjdprofil kommer)

Mål: Det bjuds på kaffe/te och en smörgås efter målgång. Prisutdelning sker till de 3 främsta i dam- resp. herrklassen.

Medalj: Samtliga fullföljande får medalj.

Omklädning efter målgång: Omklädning och dusch/bastu sker vid Lida friluftsgård.

Så åker du kommunalt till Lida: Bussen går inte så tidigt. Samåkning rekommenderas.

Så åker du bil till Lida: Vid Lida finns en väldigt stor parkeringsplats. För att hitta till Lida friluftsgård kan du gå in på t.ex. denna sida.

 

Copyright @ All Rights Reserved